29.6–14.7 Diktgömma längs Väylän
25 dikter skrivna av nordiska poeter ställs ut i naturen längs gränsälven mellan Torneå och Kilpisjärvi. 29.6 publiceras en karta som visar var dikterna gömts. Dikterna kan fyndas fram till 14.7.

4.7 ”Jag passerar Juhonpieti när rallarrosen blommar”
Niurogård, Ylitornio kl. 15
fritt inträde
Poeten Mona Mörtlund, som skriver både på svenska och på meänkieli, läser ur sina diktsamlingar och diskuterar gränsytorna mellan de två språken. Journalisten Ritva Säilä leder diskussionen. Tillställningen är på finska och på meänkieli.
4.7 Improvisationens magi
Ylitornio kyrka kl. 18
Markus Wargh, orgel
biljetter: 20 / 17 / 10 euro
Luleå domkyrkas organist Markus Wargh spelar orgellitteraturens mest centrala verk av Franck, Widor, Duruflé, Bach och Liszt samt improviserar utifrån publikens önskemål.

5.7 Morgon vid Kattilakoski
Kattilakoski, Pello kl. 11
fritt inträde
Festivalens organisatörer presenterar av en del av poeterna och naturområdena som valts till Diktgömman. Vid tillställningen bjuds på morgonkaffe.
5.7 Utan spår
Pello kyrka kl. 18
Paavali Jumppanen, piano och Tuomas Setälä, valthorn
program: 20 euro
Finskt uruppförande av Outi Tarkiainens pianoverk ”Without a trace”, som inspirerats av Nils-Aslak Valkeapääs dikt. Dikten framförs av pianisten som en del av verket. Konserten öppnas med den norska tonsättaren Sigurd Berges solovalthornverk Hornlokk. På programmet också Frédéric Chopins sorgmaschsonat och Robert Schumanns valthornsklassiker Adagio och Allegro.

6.7 Stig min natur – den inre kraften
Muonios Rukomasaari kl. 12–13, båttransport kl. 11 från Pekonens strand nära K-market Muoniontori, returresan startar ca kl. 13.15
Katariina Angeria och Outi Pulkkinen, rörelse och ljud
fritt inträde, priset för båttransporten 15 euro
I duo Angeria-Pulkkinens föreställning förenas människans uttrycksspråk med den omkringliggande naturen till en mångfacetterad helhet. Pulkkinens virtuosa ljudanvändning och Angerias naturalistiska rörelsespråk för en dialog som samtidigt lyssnar på naturen. Föreställningen är tudelad, under pausen diskuterar artisterna om sin konst med publiken.
7.7 Jojkens stigar
Karesuvanto – Ropinsalmi kl. 12–16, träffpunkten meddelas senare
Ingá-Máret Gaup-Juuso, jojk
deltagaravgift 25 euro, innehåller sopplunch med kaffe
Karesuvantos, Kelottijärvis och Ropinsalmis gamla sommarbetesområde för renar i Enontekis blir scen för jojkkonstnären Ingá-Máret Gaup-Juuso, som spenderar eftermiddagen tillsammans med publiken och uppträder under utflykten. Publiken har en enastående chans att uppleva jojken i dess ursprungliga miljö, som en alldaglig konstform i det samiska livet.

Rätten till förändringar förbehålls